به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف داداش زاده اظهار داشت: با توجه به استراتژیهای توسعه ای منطقه آزاد ارس، طراحی سایتهای مختلف و افزایش روزافزون جمعیت و حجم پسماند ها و تنوع و گوناگونی آنها و از سوی دیگر نارساییهای موجود در وضعیت فعلی پسماندها، کارشناسان مدیریت تحقیق و توسعه وضعیت فعلی پسماندهای شهری و روستایی منطقه آزاد ارس را مورد بررسی قرار دادند.
داداش زاده یادآور شد: با در نظر گرفتن نرخ رشد جمعیت و میزان زباله تولیدی در 10 سال آتی حجم تولید زباله افزایش پیدا کرده و علاوه بر افزایش هزینه های دفن، هزینه انتخاب مکان مناسب و اصولی دفن بر مبنای حجم تولید زباله غیر قابل اجتناب است بنابراین با توجه به جمعیت کم منطقه در حال حاضر پسماندهای تولیدی در محدوده قابل ساماندهی و مدیریت می باشند.
وی تصریح کرد: این طرح در رویکرد فرهنگی خود در تلاش است با اطلاع رسانی موثر ضمن ارتقای دانش و آگاهی عموم مردم منطقه، زمینه نهادینه ساختن فرهنگ تفکیک از مبدا زباله و فرآوری و پردازش آن از طریق روشهای مختلف(نصب پوستر و اعلامیه و برگزاری مسابقات ویژه، برگزاری همایش ها و سمینارها، تهیه بروشور و کاتالوگ و کتابچه های آموزشی، اطلاع رسانی از طریق مساجد و سخنرانی مسئولان و ائمه جماعت، برپایی نمایشگاه دستاوردهای علمی-صنعتی تفکیک و تولید کود به منظور جلب نظر و همکاری ارگانهای عمومی) در خصوص توجه به بحث پسماندها را فراهم آورد.
داداش زاده گفت: بررسیها و مطالعات نشان می دهند که با توجه به حجم فعلی زباله های تولیدی در منطقه از بین روشهای مختلف مدیریت پسماندها تولید ورمی کمپوست با رویکرد اقتصادی و زیست محیطی مناسبترین روش جهت ساماندهی زباله های تولیدی شهری و روستایی است.
وی در رابطه با تولید ورمی کمپوست افزود: در این طرح کرم های ورمی پس از هضم پسماندها آنها را به کود تبدیل می کنند که به صورت کمپوست یک بار دیگر وارد چرخه تولید می شود.
سرپرست مدیریت تحقیق و توسعه منطقه آزاد ارس همچنین تصریح کرد: این روش باعث کاهش هزینه هایی همچون هزینه های حفاری ترانشه جهت دفن بهداشتی زباله، افزایش طول عمر استفاده از یک محل دفن، کاهش خطرات زیست محیطی محل دفن از نظر آلودگی آب زیرزمینی، کاهش هزینه های خرید کودهای شیمیایی و حیوانی برای اصلاح خاک و سود حاصل از افزایش مواد بازیافت شده می شود.
وی تاکید کرد: بر مبنای برآوردها و با فروش کل کمپوست تولید شده(ورمی کمپوست) از کل زباله محدوده مورد مطالعه و استهلاک هزینه های سرمایه گذاری بعد از اجرایی شدن طرح تفکیک، تولید ورمی کمپوست نسبت به دفن بهداشتی اقتصادی تر بوده و با در نظر گرفتن سود حاصل از فروش کود حاصله و اشتغالزایی، تولید ورمی کمپوست توجیه اقتصادی داشته و در قالب بسته های سرمایه گذاری قابل ارائه به سرمایه گذاران است.
به گفته داداش زاده، اجرایی شدن برنامه های پیشنهادی مستلزم فرهنگ سازی بین ساکنان منطقه و ارتقای سطح آگاهی عموم مردم است از این رو راهکارهای اجرایی آن توسط کارشناسان مدیریت تحقیق و توسعه به تفکیک اولویت بندی شده و در طرح ساماندهی پسماندها ارائه شده است.
نظر شما